Utazhatunk idén nyáron?

Nem túlzás azt állítani, hogy már mindenki tűkön ülve várja, hogy vége legyen a pandémiás időszaknak, hogy ismét útra kelhessünk, ismeretlen tájakat, kultúrákat fedezhessünk fel! A hosszú bezártság után végre eljött a sokakat felszabadító hír: a fokozatos újranyitás keretein belül 2021 nyarán már lesz lehetőség utazni akár belföldi, akár külföldi desztinációt választanánk! Természetesen ennek feltételei vannak, nézzük is meg, hogy belföldön mik ezek.

Hazánkban a védettségi igazolvány a biztonságos utazás egyik kulcsa. A magyarországi szállodákban ismét lehetséges a pihenés a koronavírus ellen védett személyek és gyermekeik részére. Ezenfelül meg kell említenünk, hogy a kormányrendeletnek megfelelően a szálláshelyek, szállodák, apartmanok, magánszállások továbbra is fogadhatnak üzleti, gazdasági vagy oktatási tevékenység céljából érkező vendégeket, valamint a Magyar Honvédség, illetve a rendvédelmi szervek állományába tartozó, szolgálati feladatok ellátása érdekében elhelyezett személyeket, és a kirendelt egészségügyi dolgozókat.

Mi minősül üzleti útnak?

Alapvetően üzleti célú utazásnak azt tartjuk, amit szakmai, illetve gazdasági szempontok tesznek indokolttá. Ilyen lehet egy megállapodás letárgyalása, egy szerződés előkészítése, egy nagyobb tételű adás-vételi ügylet elboronálása, de ennél lényegesen földhözragadtabb tevékenységek is idesorolhatók a vonatkozó jogszabályok értelmében. Ilyen lehet az az utazás is, ami az utazó személy jövedelemszerzése szempontjából szükséges, tehát a munkavégzés tekintetében fontos utazások mindegyike ide tartozik. 

Igazolnunk szükséges a kiválasztott szálláshelynél érkezésünk célját. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek kártyájuk bemutatásával, az üzlet útra érkezők pedig nyilatkozattétellel tehetik ezt meg. A nyilatkozatok ellenőrzését a szálláshelyadó köteles elvégezni és, amíg a vendég a szálláshelyen tartózkodik, meg is kell őrizni a dokumentumot. Ám az ellenőrzés csak az igazolás meglétére terjedhet ki, annak eredete, tartalma a vendég felelőssége. A törvény tehát jelenleg nem tiltja az utazást, ha az a kritériumnak megfelel. Ennek ellenére ne feledjük el, hogy gyorsan változik a vírushelyzet, így ezután is tájékozódjunk megfelelően az aktuális szabályokról és korlátozásokról. 

Hova utazzunk?

A magyarországi turizmus mihamarabbi talpra állása érdekében mi arra biztatunk mindenkit, hogy maradjon belföldön és fedezze fel az ország egyedülálló kincseit. Az előrejelzések alapján, nagy telítettség várható a hazai népszerű helyeken, ugyanis sokan nem fognak még külföldre utazni a nagyobb biztonságérzet miatt, így érdemes időben lefoglalni a kinézett szállásokat.

Újdonságokból soha nem elég; egy rejtett kis völgy, egy erdei kisház vagy egy elszeparált, komfortos apartman is számos meglepetéssel és feltöltődéssel járhat. Szellemi és lelki felfrissülést itthoni kikapcsolódással is elérhetünk csak meg kell találnunk hozzá azt a helyet, amely a leginkább harmonizál elképzelésünkkel.

Ha belföldi nyár, akkor Balaton, mi ezt valljuk! Természetjárás, strandolás, napozás, aktív mozgás és szép kilátás, mindez biztonságos keretek között! Merüljünk el a hazánk adta lehetőségekben és merjünk túljutni a komfortzónánkon, hogy biztosan emlékezetes nyarat tudjunk magunkénak!

A Sunset Resort hogy fogad vendégeket?

Kiemelt feladatunk és célunk vendégeink biztonsága és egészségük megóvása, ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a híreket, és ezek függvényében hozzuk meg döntéseinket! A jelenlegi jogszabályt követve a Sunset Resort is védettségi igazolvánnyal rendelkező személyeket és gyermekeiket, valamint üzleti, gazdasági vagy oktatási tevékenység céljából érkező vendégeket fogad. Amennyiben az utóbbi esetben térne be hozzánk, kérjük, hogy az alábbi nyilatkozatot töltse ki foglalása után.

Vendégeink egészsége védelmében néhány alapvető szabályt is bevezettünk. Ezek az intézkedések az érvényben lévő jogszabályi követelmények alapján, az egészségügyi veszélyhelyzet fennállásáig érvényesek. Az apartmanokban és az épület teljes területén tájékoztatókat helyeztünk el a betartandó óvintézkedésekkel kapcsolatban. A biztonsági előírásokat központilag szabályozzuk, így továbbra is hangsúlyt helyezünk a magas higiéniai fertőtlenítésre és a távolságtartásra.

Nálunk biztonságban & harmóniában töltheti el a 2021-es nyarat!

Készen áll?

Share: