A Sipos-hegyi kilátó

1868-ban Sipos József a Szentes testvérektől vásárolta meg a mai Főutcai ABC-ig lenyúló saroktelket, amelyen akkor szőlő és egy pince állt. A fonyódi kettős kúp keleti csúcsát ekkor nevezték el Sipos-hegynek.

Itt 1987-ben épült fel a Magyar Posta átjátszó tornya, amit a fonyódiak csak „Posta kilátó” ként emlegettek.A torony 15 méter magas és 76 lépcsőfok vezet az 1. emeletre. A kilátó igényesen kiépített eredi útvonalon közelíthető meg, a közelben pedig erdei tornapálya is található, ahol táblák segítségével kedvünkre megmozgathatjuk végtagjainkat.

A Fonyódon nyaralók számára remek pihenő- és kilátóhely, ahonnan lenyűgöző és egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra Keszthelytől Balatonkeneséig teljes hosszában.

2011-ben átadásra került az új Várhegy kilátó, így aki a településen jár, mindenképpen érdemes megtekinteni mindkét kilátót, a látvány ugyanis lélegzetelállító!

A Sunset Resorttól csupán 2 km-re elhelyezkedő kilátót félóra alatt elérheti gyönyörű erdei utakon járva. Nemcsak Önnek, de ha kutyájával érkezett, neki is nagy örömet fog okozni ez a kirándulás!  Foglaljon szállást maguknak és kis kedvencének is!

Share:
Related Post