A szerelem háza

A Kriptavilla története épp oly szép, mint amennyire tragikus.

Abrudbányai-Rédiger Ödön erdélyi gyógyszerész 1941-ben építette a villát elhunyt menyasszonya Magdus emlékére. A lakodalom előtt három héttel a menyasszony váratlanul elhunyt. Ezután évekig a gyász járta át, miközben megházasodott, de néhai kedvesét, Magdust sosem feledte. Majd úgy döntött, megvalósítja régi álmát és létrehoz egy emlékházat volt szerelmének.

Ödön úgy gondolta, nem csak az emléktárgyakat helyezi el majd a házban, hanem elhozatja Magdus hamvait is Kolozsvárról (ezt a háború közben meghiúsította). Sokáig járta Magyarország szépséges vidékeit, majd megakadt a szeme egy fonyódi tájon, a Sipos-dombon. A panoráma csodálatos volt, méltó egy szerelem emlékének hirdetésére. A mediterrán stílusú, erkélyes, lapos tetős villában a tárgyak mellett egy márványból kifaragott nászágy, rajta a néhai menyasszony és önmaga fekvő másával is helyet kapott. Egymás kezét fogva álmodják a boldogságot és örök emléket állítanak a halálon túli igaz szerelemnek.

Fonyód Város Önkormányzata az ezredfordulón felújította a villát ezzel elhatározva, hogy megvalósítják Ödön és Magdus álmát.

2017-ben megnyílt a Villa Kávézó is az épületben, ahol finom italokat fogyasztva csodálhatjuk a Balaton egyik legszebb panorámáját.

Tökéletes romantikus program lehetőség az idelátogatóknak, ugyanis a villa falai között él egy legenda: azokra a szerelmesekre, akik Magdus és Ödön szobra fölött megfogják egymás kezét, sírig tartó szerelem vár!

Nyaralása egész ideje alatt hagyhatja az autóját gépkocsi beállónkban, hiszen nálunk kerékpárt is bérelhet, hogy feltekerjenek ebbe a romantikus villába! Foglaljon parkolóhelyet is szállása mellé!

Share:
Related Post