Badacsonyi Kisfaludy-ház

A Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz lélegzetelállító panorámával, romantikus, természetes környezetben vár mindenkit Badacsony egyik legmagasabb pontján. Az épület legendás, “Balaton gyöngyszemének” tartják. Egykoron Kisfaludy Sándor présháza volt. A híres költő múzsájával és későbbi feleségével, Szegedy Rózával élt ebben a barokk stílusú épületben, mely a XVIII. században épült.

A történelmi épületet 2014-ben újították fel és került új kezekbe, napjainkban étteremként és borteraszként funkcionál: a badacsonyi hegytető legmagasabb pontján gyönyörű panorámával és kreatív, kiváló magyaros fogásokkal várja a vendégeket.
A szokásos, hagyományos ételeket a régi receptek alapján, ám mégis kis újítással tálalják a megszokott ízt megőrizve.

Az étterem nagy hangsúlyt fektet a helyi alapanyagokra és a régió tradícióira is egyaránt. Különleges hangsúlyt kapott természetesen a badacsonyi szőlő és borok, a Kisfaludy-ház új borterasza a gesztenyefák alatt elkülönített részként szolgál azoknak, akik egy árnyékos helyen szimplán fröccsel, vagy finom borokkal szeretnének felfrissülni, mellé akár csak könnyebb ételeket fogyasztva.

Feledkezzen bele a badacsonyi táj szépségébe egy finom ebéd vagy vacsora alkalmával és élvezze a szeme elé táruló mesés balatoni kilátást egy pohár kiváló badacsonyi borral! Mi vár Önre? Egy lélegzetnyi szabadság, friss levegő, napsütés és színtiszta boldogság

Az aktív pihenésnél nincs is kielégítőbb érzés! Foglalja le szállását a Sunset Resortban és fedezze fel a közeli északi-parti lehetőséget!

Share:
Related Post