Horgásszon a Balatonnál!

A horgászatról mindenkinek a csend, az elvonulás és a magányos feltöltődés jut eszébe, de ez nincs feltétlenül így! Könnyedén családi vagy baráti rendezvénnyé is válhat, különböző programokkal, csodálatos helyszínekkel körítve, amelyhez a Balaton kifejezetten jó lehetőségeket kínál. A tó 77 km hosszú, átlagos szélessége 7,7 km, vízfelülete 600 négyzetkilométer, így bőven ad lehetőséget a sport új és régi szerelmeseinek egyaránt. Az élményt nagymértékben emeli a víz mesebeli környezetének látványa, különleges élővilága és halállománya.

Horgászni a Balatonnál, hogyan?

A kezdeti lépések nehéznek bizonyulhatnak, hiszen joggal merül fel a kérdés, hol is lehet horgászni a magyar tengeren? Első, és legfontosabb dolog, amit tudnunk kell, az a balatoni horgászat szabályai, amelyeket a balatoni horgászrend szabályoz. Nagyon sok esetben eltérő az általános horgászrendtől, ezért jó, ha előre megismerjük azokat, ugyanis ismeretük hiánya nem mentesít fel senkit a következmények alól. Így hát bárhol is görbülne botunk, a szabályokra kiváltképpen ügyeljünk!

Ha kellőképpen felkészültünk indulhat is a kikapcsolódás és a természet közeli élményszerzés akár egyedül, akár társaságban. A Balaton partján bárki hódolhat horgász-szenvedélyének, aki rendelkezik horgász vizsgával, állami jeggyel és megváltotta a balatoni területi engedélyt. Az általános horgászjegy a Balaton egész területén feljogosít a kishajó vagy vízi járműről történő horgászatra, valamint természetesen a parti és a csónakos horgászatra is. Fonyód és környéke – halállományát ismerve – igazi horgászparadicsom. Így akár a szárazföldön, akár a tó vizén szeretnénk lehorgonyozni, arra is van mód.  A csónakos horgászattal biztosan új élményt élhetünk át és más szögből láthatjuk a balatoni környezet apró varázslatait. Ám, ha mégis a parton maradnánk, a strandszezonon kívül a Sunset Resort közvetlen partszakaszán is szabadon pecázhatunk, három állásra is van lehetőségünk.

Pihenés&sport Válaszd a Balatont!

Beüt a rossz idő?

Mit tehet az ember, ha a Balaton déli partján viharos szél, kellemetlenül rossz idő akadályozza meg a nagy tóban való horgászatot? A válasz egyszerű: felkeresi a Fonyódi Horgászparkot! A fonyódi halastórendszer a Balaton és az autópálya között, 145 ha.-on helyezkedik el. A déli part halastavaira jellemzően altalaja tőzeges, tőzegkorpa-iszapos, állandóan zavaros vize kitűnő ízű halat nevel. Szép környezet, változatos és bő halállomány, kulturált körülmények, ezek várják azokat, akik a Fonyódi Horgászparkot választják.

Készen áll a megmérettetésre?

Úgy érzi itt az ideje egy új kihívásnak? Jó hírünk van, hamarosan előkészítheti a horgászfelszrelését! Ugyanis 2021-ben megtartják a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt, ahol még lehet, hogy a Sunset Resort is a verseny helyszínei között fog szerepelni! Kövesse nyomon legfrissebb híreinket közösségi média oldalainkon! Kapjon időben az alkalmon, foglaljon nálunk szállást, hogy ne csak az aktivitás, hanem a pihenés is a part mellett történjen!

Share: