Fonyódi kolbászfesztivál újratöltve!

2022

TOP téli esemény

Mert a hűvősebb időben sem áll meg az élet!

Nagy hiba lenne a négy fal között tölteni a téli hónapokat csak azért, mert ilyenkor hideg van. Ugyan már, ez nem kifogás! Számos színes programkínálattal találhatjuk szembe magunkat, amelyeket vétek lenne kihagyni! Ilyen nagyszabású rendezvény például a kolbászfesztivál is, amelynek célja a kolbászkészítés és fogyasztás hagyományainak bemutatása és megőrzése. Az egyik legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénynek számít, ezért nem is kérdéses, hogy a téli Balatonról sem hiányozhat! Mégis hol? Kedvenc balatoni városunkban: Fonyódon. Immár 12. alkalommal kerül megrendezésre a Fonyódi Kolbászfesztivál,

amelyre 2022. február 11-13. között kerül sor (Zákányi Kálmán városi sportcsarnok és környéke). A Fonyódi Kolbászfesztivál hagyományt teremtő céllal, 2010-ben lett első alkalommal megrendezve. A sikerét igazolja, hogy a debütáláson is már több mint 50 csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat. Még a hazai kolbászcsászárság fellegváráról, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek, de a budapesti, szolnoki, sőt még a külhoni kolbásztöltő csapatok is ellátogattak a Balaton partra. Fonyód idén februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél!

Mire számíthat, ha ellátogat?

Hagyományos látványdisznóvágással, hétszáz éves recept alapján készült kolbásszal és fantasztikus műsorral, fellépőkkel színesített programsorozattal várják az érdeklődőket. A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói: sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok/szalámik, különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák megannyi ízben lesznek kóstolhatóak és megvásárolhatóak. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és egyéb válogatott gasztronómiai finomságok várják Önt is.

Több napra érkezne?

Ne siessen annyira, élvezze ki a téli fesztiválozás élményét akár több napon keresztül is! Merüljön el a kikapcsolódásban, egyen-igyon és mulasson! Pihenésképp pedig válassza a közvetlen balaton-parti Sunset Resort minőségi apartmanjai egyikét! Foglaljon szállást nálunk és garantáltan teljes lesz a téli kiruccanása!


Share: