Fürdőzés Csisztapusztán

Minden évszakban népszerű a csisztai fürdő!
A Buzsákhoz tartozó Csisztapuszta ma már a legnépszerűbb hazai fürdőhelyek között található, ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz és különféle szolgáltatások várják a vendégeket egész évben.

Mindez úgy kezdődött, hogy 1956-ban olajat kerestek ezen a területen, de félsikert értek el, ugyanis valamit találtak, de nem olajat: 42 °C-os termálvíz tört fel a föld mélyéről. A kutatók ugyan elhagyták a helyet, de a helyiek tudván a víz gyógyhatásairól, már akkoriban is élvezték az árkokba elvezetett víz melegét, gyógyító hatását.

Napjainkban 5 medence működik a fürdőben, találhatóak ülőmedencék, gyermekmedencék, valamint a külső területen már fedett medence is van a 2013-as felújítás óta. A fürdőbe érkezők különféle szolgáltatásokat is ígénybe vehetnek a tökéletes kikapcsolódáshoz: található szauna, béelhetőek napozóágyak, emellett többek között még elérhető masszázs, játszótér, megújult étterem és kávézó.

Milyen víz várja az ide érkező pihenni/gyógyulni vágyókat?
A 42°C-os kénes termálvíz ásványi anyagokban gazdag, hidrokarbonátos, valamint nagy mennyiségű szénsavat is tartalmaz. Kedvező összetétele alkalmas a mozgásszervi és reumatikus betegségek, nőgyógyászati, bél- és gyomorpanaszok kezelésére. Ezen felül csonttörések rehabilitációja és egyes bőrbetegségek kezelése során is bizonyított a csisztai termálvíz. Ne lepődjön meg, ha néhányan kannákkal érkeznek, nem a funkciót tévesztették el: a víz fogyasztása is alkalmas az utóbbi betegségek gyógyítására!

 Kimozdulnának kicsit a gyerekekkel? Csisztapusztán 5 medence várja a családosokat is! Kiscsaládos, esetleg nagycsaládos?

Foglalja le 4 vagy 6 személyes apartmanjaink egyikét és pihenjenek, úgy ahogy mindig is tervezték!

Share:
Related Post