Balaton TOP 10 program gyerekekkel

Fellélegezhetünk, ugyanis megfelelő körültekintés mellett a 2021-es nyár sem marad el! Éppen itt az ideje, hogy családtajgainkkal kipihenjük fáradalmainkat, felgyülemlett frusztrációinkat és nem is kell messze mennünk ehhez! A magyar tenger számos lehetőséget kínál és mint tudjuk, van élet a Balatonnál a strandon túl is, amely egy gyerekes nyaralás esetén kiemelten fontos tényező. Most megmutatjuk a Sunset Resort csapatának TOP 10 gyerek-és családi program összeállítását, amelyen érdemes lesz végigmennetek, ha felejthetetlen élményekre vágytok!

Közösen, tartalmasan, jó hangulatban! Csobbanjatok az élményekben!

Nézzük is a listát:

  1. Zamárdi – Kalandpark

Zamárdi főútvonala mellett kiépített kalandparkban tartalmasan és aktívan lehet eltölteni az időt. Gondoltak a kisebbekre is de akár a fiatal felnőttkorban lévőknek is érdekes les a program. Lehet mászó parkozni, van élménygőzös, labirintus,  kincsmosás, élménygolyó, vízi dodzsem, csúszópálya és power tower..   

2. Zamárdi Ring

A gokart pálya a kalandparktól 200 méterre épült és szépen parkosított környezetben már 8 éves kortól is át lehet élni a vezetés élményét, de a nagyobbaknak is garantáltan nagy kaland lesz az 550 méteres 10 kanyarral kialakított pályán való vezetés.

3. Keszthely — Csigaparlament

Keszthely számos családi programot tartogat, melyeket érdemes felfedezni. Ezek között található a nemzetközi hírnevet is szerzett Csigaparlament. Ez a hihetetlenül érdekes építmény Miskei Ilona kitartó munkájának lenyűgöző gyümölcse, melyet 14 éven keresztül épített 4,5 millió Pannon—tengeri csigából. A Parlament makettje 7 m hosszú és 2,5 m magas. Igazán különleges balatoni program lehet az egész család számára.

4. Siófok – Talizmán kalózhajó

Az elmúlt évek során az egyik legnépszerűbb családi programmá vált Siófokon, a Talizmán kalózhajó fedélzetén való kirándulás. A bősz tengeri farkasok kapitánya kis kalózcsapatot verbuvál az álmélkodó gyerekseregből, akik az egész hajót birtokba véve, kalózöltözékben teljesítik kapitányuk utasításait. Valójában egy kifejezetten igényes, sok humorral fűszerezett interaktív gyermekszínházi előadáson vehettek részt sétahajózással egybekötve, ahol a szülők és nagyszülők jelentik a közönséget, s az utazás végén kacagtató és izgalmas élményekkel gazdagodva köszönhettek el a kapitánytól és marcona legénységétől.

5. Balatonboglár-Kalandpark Bobpálya

Ha még nem mozogták ki magukat a gyerekek, érdemes felkeresni egy másik kalandparkot, mi pedig a Balatonboglárit ajánljuk, amely a Várdombon kapott helyet. Ideális családi program akkor is, ha épp nincs strandidő. Itt a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál kihívást jelentő és szórakoztató elfoglaltságot. Kisgyerekek a 90 cm magas kötélpályán gyakorolhatnak, felnőttek az 5 méter magasban elhelyezett akadályokat küzdhetik le. Több, mint fél kilométer hosszú bobpályán száguldhattok végig, íjászkodhattok, birtokba vehetitek a játszóteret, a labirintust, a várat és a csúszdát.  

6. Keszthely – Festetics Imre Állatpark

Ha ritkaságszámba menő magyar állatfajokat szeretnétek megnézni, a keszthelyi Festetics Imre Állatpark a ti helyetek. Itt biztosan a család összes tagja kellemesen fogja magát érezni és kicsit közelebbi kapcsolatba kerülhet az állatvilág rejtelmes fajaival.

7. Balatonfenyves – Kisvasút

A Balaton egyetlen kisvasútja egész évben népszerű kirándulóprogramot kínál Balatonfenyves és Somogyszentpál között, a somogyi Nagyberken keresztül. A vonatablakokból nézelődve, felfedezhetjük a Nagyberek vidékét, amely egykor igazi mocsárvilág volt, átjárhatatlan nádasokkal, kisebb szigetekkel. Az út során akár nádasban fészkelő ritka vízimadarakat is láthatunk. Ha természetbarát programot keresnétek, ezt imádni fogjátok!

8. Balatonboglár – Gömbkilátó

A szokatlan formájú, különleges kilátót a balatonboglári Várdombon kell keresni a kalandpark és a bobpálya mellett. Az egyedi forma mellé fantasztikus panoráma is jár. Ez egy igazán különleges program és biztosan maradandó élményt okoz a kis lurkók számára is!

9. Zalaszabar – Kalandpark

Kalandokból soha nem elég, ezért listánkba bekerült egy újabb park, amely biztos mindenki kedvét meghozza, ugyanis Zalaszabarban a kalandparkban van az ország egyetlen hullámvasútja! Szuri és Kengu, a park kabalafigurái ülnek az első kocsiban, gyerekek ülnek mögöttük, így semmi ok a félelemre.

10. Tihany  — Visszhang Fesztivál

Tihanyban immár hagyománnyá vált a Balaton környékének népzenéjét bemutató Visszhang Fesztivál, mely július végén szeretettel vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen a nagyszerű családi programon Tihanyban tekerő-, duda- és citeramuzsikát hallgathattok, táncolhattok a dunántúli népzene ritmusaira. És ha már itt jártok, ne hagyjátok ki a bencés apátság megtekintését, sétáljatok egyet a Belső-tó partján, vagy fürdőzzetek egy nagyot a sajkodi strandon.

Ha több napra terveztek balatoni programot, válasszatok szálláshelyet a Sunset Resort modern és családosok számára is kényelmes apartmanjaiban! Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezhessék magukat!


Share: